Join the fun ♡

0745.795.354
Meniu

Tocurile-inventate de barbati, insusite de femei

Tocurile-inventate de barbati, insusite de femei

 

Desi pare greu de crezut, barbatii au fost cei care au realizat marea inventie a pantofilor cu toc. In secolul XVI oamenii atasau suporturi pantofilor normali pentru a-i ajuta sa calareasca mai bine. Aceste suporturi ajutau soldatii sa isi mentina pozitia pe scarile seii in timp ce trageau cu arcul. In scurt timp, cei din inalta societate si figurile regale au devenit adepti ai acestei mode, dandu-le incaltamintei cu toc o semnificatie de bogatie si importanta.
Fiind preferate de un mare segment al populatiei masculine, datorita imaginii sexy si provocatoare a femeilor care le purtau, tocurile inalte au revenit in peisaj la sfarsitul secolului XVIII, odata cu cresterea semnificativa a vanzarilor in industria pornografica. In anii ‘60 si ‘70, cantareti ca David Bowie i-au promovat pe scena. Cizmele si sandalele cu toc inalt, dar gros, exprimau razvratirea lor impotriva normelor societatii, impotriva distinctiei dintre masculin si feminin, dar erau si o forma de intregire a look-ului.
Asadar, desi toate multumirile femeilor pentru descoperirea numita “pantof cu toc” merg catre barbatii secolului XVI, si chiar daca nu au fost ele primele privilegiate in a beneficia de aceasta inventie, tocurile au devenit si vor ramane un simbol al feminitatii si erotismului. Priviti ca pe o bataie de cap de catre anumite femei, adorati de catre celelalte, pantofii cu toc inalt vin la pachet si cu anumite avantaje: iti pun in valoare corpul, iti creeaza o pozitie dreapta a spatelui, picioarele par mai lungi si posteriorul iti este mai bine scos in evidenta. De asemenea, tocurile te fac sa pari mai increzatoare si sunt sinonime cu fantezia erotica. Nu este nevoie sa te prezinti pe jumatate goala si cu pantofi inalti pentru a atrage atentia unui barbat; chiar si pe strada, privirea lui este captivata de aceste detalii tipic feminine. Nimic nu s-ar fi potrivit mai bine pentru incheierea acestui articol decat un citat destul de bine primit de catre femeile contemporane, si anume: “tocurile au fost facute pentru ca femeia sa calce lumea in picioare intr-un mod cat se poate de elegant”.

Share it, daca ți-a placut!


Warning: include(post-nav.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/r53434suga/public_html/wp-content/themes/sugar studio 10/single.php on line 50

Warning: include(): Failed opening 'post-nav.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/r53434suga/public_html/wp-content/themes/sugar studio 10/single.php on line 50