Join the fun ♡

0745.795.354
Meniu

Machiajul si schimbarile sale in timp

Machiajul si schimbarile sale in timp

 

Intr-un scurt video, cei de la BuzzFeed, ne arata etapele de transformare a machiajului de-a lungul timpului si procesul prin care au ales femeile modul in care prefera sa se machieze in prezent.

videochat-iasi-machiaj-egipt

Egiptul Antic: femeile din Egiptul Antic isi conturau ochii cu ajutorul unui fard de pleoape facut din funingine, metal si grasime. Pana si doctorii purtau aceasta compozitie la indemana, deoarece era considerata a fi utila in prevenirea orbirii si pastrarea sanatatii ochilor. Fardurile in nuante de verde sau albastru folosite la colorarea intregii pleoape erau obtinute printr-un proces natural, cu ajutorul unei substante minerale, Malahit. In acea perioada rujul reprezenta o caracteristica a statului social: atat femeile, cat si barbatii din inalta societate il foloseau.

videochat-iasi-machiaj-grecia

Grecia Antica: scopul cosmeticelor din acea perioada era punerea in lumina a frumusetii naturale. Sprancenele unite intr-una singura erau cele mai populare la femeile din Grecia Antica. Cele ce nu detineau aceasta trasatura in mod natural, ori isi lipeau fire din blana animalelor, ori foloseau fard de pleoape pentru a umple spatiul dintre sprancene.

videochat-iasi-machiaj-india

India: femeile din India obisnuiau sa-si contureze ochii cu fard de pleoape negru inca din cele mai vechi timpuri. Acestea isi tineau parul impletit si lasat pe spate sau intr-un coc lejer, impodobit cu flori naturale. Femeile maritate purtau pe frunte un cerc de dimensiuni mici, semn menit sa evidentieze promisiunea facuta partenerului sau.

videochat-iasi-machiaj-era-epoca-elisabetana

Epoca Elisabetana: regina Elisabeta I a fost un model urmat de toate femeile in timpul epocii Elisabetane. Acestea ii copiau obiceiul de a-si rade sprancenele sau parul ce-i contura fruntea, cu scopul de a o face sa para mai inalta. Pentru o piele mai luminoasa foloseau o pudra cu o nuanta foarte deschisa. Deoarece regina era in mod natural roscata, celelalte femei isi vopseau parul sau purtau peruci pentru a se incadra in tipar.

videochat-iasi-machiaj-gheisa

Gheisele japoneze: pe langa abilitatile lor in muzica, dans si poezie, gheisele erau recunoscute si dupa machiajul deosebit pe care il purtau. Atat pielea fetei, cat si cea de pe gat era acoperita cu o pudra alba, iar linia superioara a ochiului era trasata cu negru si cea de sub ochi era de culoare rosie. Pentru a capata statutul de gheisa erau necesari trei ani de pregatire; asadar, gheisele isi desenau buzele cu rosu, sub forma unei flori inmugurite, pe cand cele care inca erau in curs de pregatire isi colorau doar buza superioara.

Inaintea Revolutiei franceze: machiajul din acea perioada era inspirat din imaginea frumoasei Maria Antoaneta, care a domnit alaturi de sotul ei pana in timpul Revolutiei. Femeile isi pudrau fata, gatul si umerii pentru a-si crea o piele cat mai palida si isi desenau pe fata alunite de diferite forme si marimi. Asemeni fetei, parul era si el pudrat pentru a capata o nuanta cat mai apropiata de alb.

videochat-iasi-machiaj-epoca-victoriana-

Epoca Victoriana: regina Victoria a Angliei a lansat tendintele modei secolului XIX, declarand practic faptul ca “a purta machiaj nu este politicos”. Din aceasta cauza, pielea era foarte importanta pentru frumusetea victoriana. Femeile au continuat sa-si pudreze fata cu o nuanta usor deschisa, dar buzele si pometii nu puteau fi colorati sub nicio forma. Asadar, pentru a capata culoare in obraji, acestea isi ciupeau usor fata din cand in cand. Parul lung era considerat a fi o caracteristica reprezentativa a feminitatii.

videochat-iasi-machiaj-60

Anii ’60: in aceasta perioada si-a facut aparitia machiajul extravagant. De la culori stridente si tipatoare, un contur al ochilor foarte accentuat, sprancene de diferite forme si culori si pana la gene false, toate erau vazute ca fiind in trend si obligatorii la o femeie.

Share it, daca ți-a placut!


Warning: include(post-nav.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/r53434suga/public_html/wp-content/themes/sugar studio 10/single.php on line 50

Warning: include(): Failed opening 'post-nav.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/r53434suga/public_html/wp-content/themes/sugar studio 10/single.php on line 50